facebook logo youtube logo twitter logo

/Koren

Voor het uitvoeren van de Carmina Burana werkt Auletes samen met meerdere koren. Het Zuid Nederlands Concert Koor vormt het basiskoor. De kinderen van de Oosterhoutse Nachtegalen zingen de stukken voor kinderkoor. Wilt u ook onderdeel uitmaken van het koor? Kijk dan voor meer informatie en inschrijving voor de Scratch bij 'Deelnemen'!

Zuid Nederlands Concertkoor

Het Zuid Nederlands Concert Koor is een ambitieus projectkoor dat zich richt op het uitvoeren van diverse door het jaar ingeplande concerten in samenwerking met regionale orkesten op diverse bekende concertpodia. Op dit moment telt het ZNCK zo'n honderd zangers en zangeressen en heeft zich ten doel gesteld om te komen tot een 'pool' van ongeveer tweehonderd deelne(e)m(st)ers. Dat geeft de muzikale leiding de mogelijkheid om voor de diverse uitvoeringen de beste combinatie van zangstemmen te selecteren. Bovendien kunnen deelnemers zelf een keuze maken om al of niet in te schrijven op interessante projecten in periodes die voor hen het meest geschikt zijn.
www.znck.nl

Oosterhoutse Nachtegalen

In 1939 is het koor de Oosterhoutse Nachtegalen opgericht door rector-cantus P. Fick, die als geestelijke zijn nachtegalen niet alleen liet zingen ter ere Gods, maar er ook een reiskoor van maakte. De leeftijd van de koorleden varieert van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar. Vele concerten en vieringen worden ieder jaar opnieuw in binnen- en buitenland door de Oosterhoutse Nachtegalen opgeluisterd. Het koor gaat vrijwel ieder jaar op tournee door verschillende landen en wordt regelmatig gevraagd voor allerlei projecten. De koorleden krijgen veel meer dan een muzikale vorming. Ook op sociaal vlak en op het gebied van zelfstandig leren functioneren krijgen ze een schat aan ervaringen mee. Als wereldreizigers maken ze veel dingen mee waar leeftijdgenoten (en vaak niet alleen zij) alleen maar jaloers op kunnen zijn. Voor nogal wat oud-leden blijkt hun nachtegalentijd een mooie opstap naar een actieve (al dan niet beroepsmatige) muziekcarriere te zijn.
www.oosterhoutsenachtegalen.nl