facebook logo youtube logo twitter logo

/Solisten

Jonathan Bloxham | cello

De Britse cellist Jonathan Bloxham studeerde bij Thomas Carroll aan de Yehudi Menuhin School en Royal College of Music en daarna bij Louise Hopkins aan de Guildhall School of Music and Drama in London. Jonathan is een uitzonderlijk veelzijdige muzikant; hij heeft verschillende cello concoursen gewonnen, waaronder The Guilhermina Suggia Gift en The Royal College Cello Prize. Als dirigent heeft hij recentelijk de Weiz International Conducting Competition gewonnen en is met zijn The Busch Ensemble prijswinnaar van de Royal Overseas Leauge Competition en de Salieri-Zinetti Competition.

Jonathan heeft over de hele wereld concerten gegeven, waaronder solo- en kamer optredens in de Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, Kings Place, The Sage Gateshead en Cadagon Hall. Een recentelijk hoogtepunt was zijn Duitse debuut in de Berliner Philharmonie, waar hij Brahms Double Concerto met Tamsin-Waley-Cohen en het Christliches Jugenddorfwerk Deutschland Orchester speelde.

In 2010 richtte hij samen met violist Mathieu van Bellen The Busch Ensemble op, een kamermuziekensemble dat sindsdien al heeft samengewerkt met artiesten als tenor Ben Johnson en pianist Walter Delahunt. Voor het komende seizoen staan er al concerten op het programma in Nederland, Italië en Estland, in Purcell Room en Wigmore Hall in London en optredens op vele Europese festivals.

Jonathan is ook artistiek leider van Northen Chords, een kamermuziekfestival in het noordoosten van Engeland.

www.jonathanbloxham.com

Jan Willen van der Hagen | bariton

Jan Willem van der Hagen studeerde hoorn aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens solozang aan het Maastrichts Conservatorium waar hij bij Mya Besselink cum laude zijn UM-diploma en Operaklas behaalde. Hij volgde Masterclasses bij o.a. David Wilson-Johnson, Rudolf Piernay, Renate Akkermann (drama). Momenteel wordt hij gecoacht door Peter Lockwood.

Op verschillende Nederlandse podia was Jan Willem te horen als Falke (Der Fledermaus, Strauss), Papageno (Die Zauberflöte, Mozart) en Silvio (Il Pagliacci, Leoncavallo). Onder verschillende intendanten zong hij bij Opera Zuid de rol van Il Dottore (Macbeth, Verdi) Jim Larkens (La Fanciulla del West, Puccini), La Speranza (Orfeo, Monteverdi), Lido Bootsman, the Guide en de Polish father (Death in Venice, Britten) en Silvano (Un Ballo in Maschera, Verdi). In 2003 debuteerde hij bij de Nederlandse Opera in een vocaal ensemble de productie van Samson (Händel). Tevens zong hij bij Opera Minora de rol van Guglielmo (Così fan tutte, Mozart). Internationaal zong hij de rol van Il Conte (Le Nozze di Figaro, Mozart) te Bayreuth, de rol van Dancaïro (Carmen, Bizet) bij de Internationale Sommeroper Schloss Weikersheim en was hij solist in de Matthëus Passion (Bach) met de Gächinger Kantorei o.l.v. Helmuth Rilling te Stuttgart. Met oratoria zoals het Requiem van Fauré, de Elias en Paulus (Mendelssohn), La petite Messe Solenelle (Rossini), de Johannes en Matthëus Passion (Bach) is Jan Willem van der Hagen regelmatig te horen.

Als solist werkte hij samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Yakov Kreizberg, Junichi Hirokami, Robert Hollingworth, James Lockhart, Alexander Vakoulsky, Arjan Tien en Jan Stulen.

Hannah Bradbury | sopraan

De Britse sopraan Hannah Bradbury (1987), is momenteel masterstudent aan de Dutch National Opera Academy. Nadat ze was afgestudeerd aan de Royal Academy of Music in London met een First Class Honours Bachelor of Music, heeft Hannah het Royal Academy's Master of Arts programma gevolgd waar ze in 2011 cum laude afstudeerde. Ook kreeg ze het Diploma of the Royal Academy of Music voor haar excellente eindoptreden. Tijdens haar studie aan de Royal Academy won Hannah de Sir Arthur Bliss Prize, Arthur Burcher Prize, Samuel Douglas & Birdie Matthews Award, Foundation Award en de Eldee Scholarship. Ook heeft ze deelgenomen aan masterclasses met Dame Kiri Te Kanawa, Robert Tear CBE, Barbara Bonney, Dame Ann Murray, Angelika Kirschlager, Wolfgang Holzmair, Florian Boesch, Ian Partridge CBE, Anne Howells, Robin Stapleton en Rosa Mannion en ze is een Britten-Pears Young Artist.

In 2009 was Hannah de winnares van de International Mozart Singing Competition waarbij ze ook de Young Singer First Prize en de Sacred song/aria Special Prize won. Andere prijzen die ze gewonnen heeft zijn de derde prijs bij de Great Elm Vocal Awards, gehouden in Wigmore Hall in 2009 en de tweede prijs bij de Kathleen Ferrier Society Bursary for Young Singers Award in 2006. In 2010 is Hannah geselecteerd als een van de vijf finalisten in de BBC Kiri Prize waarna ze optrad met het BBC Concert Orchestra, live uitgezonden op BBC Radio 2. In 2011 won ze de Miriam Licette Scholarship na haar optreden in de Maggie Teyte & Miriam Licette Competition. Recentelijk heeft Hannah de NTR Publieksprijs gewonnen in het 49e Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch.

Hannah heeft diverse rollen gezongen in verschillende opera's waaronder: Sandrina in Mozarts La Finta Giardiniera (Dutch National Opera Academy), Max in Knussens Where the Wild Things Are (ook voor DNOA en live uitgezonden op Radio 4), Flora in Brittens The Turn of the Screw (Dartington International Festival) en Despina in Mozarts Cosi fan Tutte (Jackdaws Young Artist Programme). Recentelijk heeft Hannah onder andere als gastsoliste opgetreden in Het Concertgebouw in Amsterdam en in De Doelen in Rotterdam en in mei 2013 zal ze haar professionele en internationale debuut maken in het Teatro dell'Opera di Roma in de rol van Der Friedensbote in Rienzi van Wagner.

Gevorg Hakobjan | tenor

Opgegroeid in een muzikale familie is de lyrische tenor Gevorg Hakobjan (1986) al op vroege leeftijd begonnen met zingen.

Hij begon zijn zanglessen in 1999 in IVAK te Delfzijl bij Nanny ter Wiel. Van 2004 - 2005 heeft hij Voorportaal en Vooropleiding gedaan in het Noord Nederlandse Conservatorium (huidige Prins Claus Conservatorium) en kreeg les van Jan van Zelm en Gerda van Zelm. Van 2005 tot 2006 heeft Gevorg privé-lessen genomen bij Jitske Steendam en vanaf 2007 tot 2009 heeft hij gestudeerd in het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Felix Schoonenboom. Van 2009 tot 2012 sturdeerde hij Zang Klassiek Muziek aan Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak. Momenteel studeert hij in de Dutch National Opera Academy die verbonden in aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag. Naast zijn studie heeft Gevorg Masterclassen gevolgd van onder anderen Nelly Miricioiu (sopraan), David Parry (dirigent), Ruggero Raimondi (bas-bariton), Dennis O'Neill (tenor) en William Matteuzzi (tenor).

Gevorg Hakobjan is een vaak gevraagde solist en heeft een uitgebreid repertoire. Oratorium: Carmina Burana van Orff, Johannes Passion van Arvo Pärt, Missa Brevis in G (KV140) en Krönungsmesse van Mozart, The Messiah van Handel en Magnificats van onder andere Montiverdi en Schütz. Lied: Schubert, Schumann, Fauré en Barber. Naast Oratorium en Lied heeft Gevorg Opera en Operette uitgevoerd, ondermeer Mozarts Le Nozze di Figaro en La Finta Giardiniera, Rossini's Il Signor Bruschino en Ravels L'Enfant et les Sortilèges. De publieksfavorieten uit zijn repertoire zijn de Armeense liederen die de melancholiek uitschreeuwen, gecomponeerd door onder andere Komitas, Hegimjan, Amirganjan en Tigranjan.

www.gevorghakobjan.com