Windows of the World - Zondagmiddag 30 maart Auditorium TU Eindhoven!

 

Home - Auletes - Sambuca - Dirigenten - Solisten
Programma - Kaarten Reserveren - Route - Organisatie

 

 

BLOKFLUITENSEMBLE SAMBUCA

Zover bekend is Sambuca het enige studenten blokfluitgezelschap in Nederland. Deze ondervereniging van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium is in 1986 opgericht en wordt volledig gerund door studenten. Ondanks of misschien wel dankzij dit gegeven wordt er muziek op hoog niveau gespeeld. Hierbij wordt niks geschuwd. Zowel barok als de meest moderne stukken maken onderdeel uit van het repertoire. Regelmatig wordt er opgetreden, bij concerten van ESMG Quadrivium maar ook bij andere gelegenheden. Ook worden er, als er animo voor is, korte optredens verzorgd in kerken.

De samenwerking met een harmonieorkest is iets wat niet zo vaak voorkomt, maar zeker de moeite waard is. Mensen die nog nooit een blokfluitensemble gehoord hebben zullen verbaasd zijn over wat je met de vele verschillende soorten blokfluiten allemaal kunt op muzikaal gebied.

Sambuca heeft zelf een aantal grote fluiten in bezit waardoor leden kans krijgen om naast de gebruikelijke sopraan ook een keer op een grootbas te spelen. Een ervaring die zeer zeker de moeite waard is. Sambuca is een vereniging die staat voor een goede mix tussen muziek en gezelligheid. Een aanrader voor ieder die het jammer vind om zijn blokfluit maar wat in de kast te laten stoffen.

Wil je meer weten over Sambuca? Kijk op www.studentenmuziek.nl of e-mail sambuca@esmgquadrivium.nl.